Kommunen gjorde fel då försörjningsstöd drogs in

Publicerad

Kommunen nekade en man i Eskilstuna försörjningsstöd eftersom han hade tackat nej till ett jobb som han blivit erbjuden. Men nu river förvaltningsrätten upp beslutet.

Mannen sökte pengar för juli men fick nobben då arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden ansåg att han inte gjort vad han kan för att ordna sin egen försörjning.

Mannen överklagade till förvaltningsrätten och förklarade att han inte hade något annat val än att tacka nej till det erbjudna jobbet. Anledning var att det inte går någon buss till arbetsplatsen och att han inte kan låna bil varje dag.

Kommunen kontaktade honom aldrig för en förklaring innan de sa nej till hans bidragsansökan, och det är det som gör att domstolen nu river upp beslutet. Enligt lagen ska berörda personer ges möjlighet att svara.

Nu måste kommunen behandla mannens ansökan på nytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.