Foto: TT

Drygt 25 000 sökte till MDH

Uppdaterad
Publicerad

Trots minskningen med knappt tretusen ansökningar jämfört med 2018 så förblev antalet förstahandssökande i princip oförändrat. Det blev bara en procents minskning jämfört med förra året.

Totalt kom det in drygt 360 000 anmälningar till landets lärosäten. Av dessa sökte sig 25 040 till Mälardalens högskola. Minskningen kan bero på flera saker, men en trolig förklaring kan vara att antalet utbildningsalternativ har minskat från 20 till 12.

– Trots färre ansökningar så tycker vi att det är väldigt roligt att det är så många som väljer oss som första val. Där har det bara minskat med en procent, säger Ammie Westbeck, chef för sektionen för antagning och examen vid MDH.

Det är först och främst socionom-, sjuksöterske-, och fysioterapeutprogrammen som har lockat förstahandsväljarna. Men även grundlärarprogrammet, datavetenskapliga programmet och textdesign – informationsdesign har gått bra.

– Det förhållandevis nya programmet, industriell ekonomi, har också gått bra och är här för att stanna, avslutar än märkbart nöjd Ammie Westbeck. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.