Långa köer bildades efter olyckan på E4 utanför Nyköping. Foto: Tomas Gustavsson

Flera olyckor på E4 – stoppade trafiken i timmar

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor inträffade under förmiddagen på E4 norr om Nyköping. Olyckorna orsakade stopp i trafiken på flera platser.

Strax efter klockan sju inträffade den första olyckan och timmen senare var det dags igen. I båda fallen hade personbilar kört av vägen och in i mitträcket. Enligt räddningstjänsten berodde det på ordentlig halka i området runt Nyköping.

– Det är extremt halt norr om Nyköping, säger Andreas Blomquist på Sörmlandskustens räddningstjänst.

Södergående avstängt – trafik leds om

Larm om ytterligare en E4-olycka kom in strax efter nio då en fullastad tankbil ska ha kört in i en personbil i det södergående körfältet. Enligt SOS Alarm så stod lastbilen tvärs över vägbanan. Även denna olycka inträffade strax norr om Nyköping och vägen är avstängd.

– Vi har en person fastklämd, säger Andreas Blomquist.

Trafiken på platsen leddes om via länsväg 800.

”Det är rörigt”

Olyckorna innebar även en hel del jobb för polisen.

– Det är rörigt. Vi uppmanar trafikanterna att anpassa hastigheten till rådande väglag, säger Annica Redlund på Sörmlandspolisen.

Vid halv tolv kom nästa larm från samma område på E4. Då ska, enligt SOS Alarm, en olycka med flera fordon inträffat. En av bilarna ska enligt de första uppgifterna vara ”rejält demolerad”.

Vid lunchtid kunde till slut trafiken flyta som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.