Olyckorna inträffade i södergående riktning mellan Nyköping och Tystberga. Foto: SVT

E4 stängdes av efter olyckor – fem bilar i seriekrock

Uppdaterad
Publicerad

På E4 i höjd med Nyköping var det i dag stökigt efter två olyckor på kort tid. Södergående körfält fick stängas av i två timmar efter att fem bilar varit inblandade i en seriekrock.

Det var vid 14-tiden som larmet gick om två trafikolyckor på kort tid mellan Tystberga och Nyköping på E4.

Enligt polisen så inträffade en kökrock i den kö som bildades efter den första olyckan. Även polisen varnar för att det är mycket halt.

– Det gäller att anpassa hastigheten efter väglaget. Även om det är barmark så kan det vara halt när kylan gör så att inte saltet biter, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Fem bilar i seriekrock

Fem bilar var inblandade i kökrocken och ett tidskrävande räddnings- och bärningsarbete tog vid då räddningsfordon hade svårt att ta sig fram till platsen.

– Alla inblandade personer är oskadda utom en som sitter kvar i bilen med ryggsmärtor, säger Roger Magnusson, inre befäl på räddningstjänsten.

Strax innan klockan 16 var bärgningsarbetet avslutat och trafiken släpptes på igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.