Förundersökningsledaren Henrik Hägglund berättar att restaurangägaren har städat upp, men att spår av explosionen finns kvar. Foto: Pontus Stenberg

Efter krogexplosionen: Kvinna förd till operation med komplicerade skador

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som skadades i restaurangexplosionen under söndagsmorgonen har förts till ett annat sjukhus för operation och polisen utreder nu händelsen som försök till mord.

Vid halv sju på söndagsmorgonen inträffade en explosion inne på restaurang O'Learys i centrala Nyköping. Polisen, som idag gjorde tillsyn av platsen, bekräftar att det inte handlar om en naturlig explosion.

– Det är inte någon form av gasexplosion eller annan naturlig orsak, utan det mesta tyder i nuläget på att det är ett föremål som inte tillhör restaurangen som har exploderat, säger Henrik Hägglund, förundersökningsledare vid polisen i Nyköping.

Skadad kvinna förd till operation

Kvinnan som befann sig i restaurangen när explosionen ägde rum fördes med ambulans till Nyköpings lasarett.

Enligt polisen ska hennes skador ha varit så komplicerade att hon därefter fick föras till ett annat sjukhus för operation. Hur allvarligt skadad hon är kan polisen dock inte kommentera.

Rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse kvarstår, men polisen har även lagt till rubriceringen försök till mord.

”Klart kanske till jul”

Polisen har förhört ett 20-tal personer, men efterfrågar fler vittnesmål. Övervakningsbilder som polisen börjat titta på har hittills inte gett några resultat.

– Man behöver inte ha sett någon i mask för att höra av sig. Har man befunnit sig vid Öster på söndag mellan 6.15 och 7.00 så är vi väldigt intresserade av att man hör av sig, säger Hägglund som dock inte tror att ärendet blir löst den närmaste tiden.

– Om det här tuffar på och vi får fram en gärningsman så är det kanske klart till jul. Det är den nivån på det här ärendet. Tekniska undersökningar ska göras och allt det andra tar sin tid. Jag har inget åtal på fredag, det kan jag lova.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyköping

Mer i ämnet