Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar Christoffer Bohman, chef för polisens utredningssektion i Sörmland, om händelsen i tunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. Foto: TT

Efter dödsskjutningen i biltunneln – tre män från Eskilstuna begärs häktade

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har under söndagen begärts häktade misstänkta för mord på den 21-åriga mannen som hittades ihjälskjuten i Björktunneln. 21-åringen och de tre männen är hemmahörande i Eskilstuna och har enligt polisen kopplingar till grov organiserad brottslighet.

Det var på torsdagskvällen mitt under rusningstrafik som polisen larmades till Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. En 21-årig man hittades skottskadad i ett fordon och kort därefter greps tre personer i 20-årsåldern i anslutning till bilen. Under fredagen anhölls de tre männen misstänkta för mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är polisens teori att mannen dödats av misstag med ett vådaskott. Skottet kan ha avlossats när någon av de inblandade hanterade en pistol i bilen.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Under söndagen begärs samtliga tre häktade misstänkta för mord. En av männen är också misstänkt för grovt vapenbrott.

Häktningsförhandlingen förväntas hållas under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet