Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar Christoffer Bohman, chef för polisens utredningssektion i Sörmland, om händelsen i tunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. Foto: TT

21-åring från Eskilstuna skjuten till döds i biltunnel i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-åring som sköts till döds i en bil i Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm på torsdagen är hemmahörande i Eskilstuna. Tre män, som greps i anslutning till bilen, har anhållits misstänkta för mord. Samtliga kopplas till gängkriminella miljöer.

Polisens hypotes är att mannen dödats av misstag, enligt uppgift till Aftonbladet.

En 21-årig man sköts ihjäl i en bil i Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. Händelsen inträffade mitt under rusningstrafik på torsdagen.

– Tre personer har gripits misstänkta för mord, samtliga i tjugoårsåldern, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Enligt polisen hittades den skjutne i ett fordon. Tre misstänkta greps i närheten av fordonet och samtliga anhölls under fredagen misstänkta för mord.

Uppgift: Sköts ihjäl av misstag

Förhör har hållits med vittnen och de misstänkta personerna. Polisen har också genomfört en tekniskt undersökning på platsen och kontrollerat kameror.

Enligt uppgifter till både Aftonbladet och Expressen är polisens teori att mannen dödats av misstag med ett vådaskott. Skottet ska ha avlossats när någon av de inblandade hanterade en pistol i bilen. 

Beslag

– Polisen har gjort beslag på platsen, säger Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen hos Sörmlandspolisen.

Han vill inte bekräfta om det betyder att det vapen som använts har hittats.

Enligt uppgifter till SVT är den dödade mannen 21 år gammal. Han är hemmahörande i Eskilstuna liksom de tre gripna och senare anhållna personerna, uppger polisen.

Alla inblandade från Eskilstuna

– Alla inblandade har haft kopplingar till grov organiserad brottslighet. De har figurerat i tidigare utredningar, säger Christoffer Bohman.

Samtidigt säger han att de inblandade inte anses ha koppling till den pågående konflikten mellan de två Eskilstunaområdena Årby och Skiftinge.

På grund av kopplingarna till Eskilstuna har ärendet nu tagits över av polisen i Sörmland.

– Vi gör det som är bäst för ärendet, säger Christoffer Bohman som menar att lokalkännedom är en viktig faktor för att ärendet ska kunna utredas på ett bra sätt.

Utredningen leds dock från Söderorts åklagarkammare och åklagaren har för avsikt att begära de misstänkta häktade inom en snar framtid.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Södra länken stängdes av under polisinsatsen efter mordet den 22 oktober 2022. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet