Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera bilar backar när den misstänkta skytten flyr bilen efter skotten. Titta på klippet ovan för att se flykten. Foto: Polisens förundersökning

Här flyr misstänkte mördaren – mitt i rusningstid i biltunneln

Uppdaterad
Publicerad

Fyra vänner från Eskilstuna tog bilen till Stockholm för att shoppa kläder en höstkväll förra året. Men färden fick ett abrupt slut då föraren skjuts med fyra skott. Skotten avlossades i Björktunneln i Stockholm varpå kaos uppstod, enligt det mordåtal som lämnades in tidigare i veckan.

Mitt under rusningstrafiken den 20 oktober förra året avlossades skott som skapade panik och trafikkaos i Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. Polisen hittade en 21-årig man som blivit skjuten på nära håll med fyra skott i huvudet. På plats greps tre män som senare anhölls och häktades.

I slutet av juni släpptes två av männen då misstankarna försvagats. Däremot stärktes misstankarna mot en 18-åring som åtalades i tisdags, misstänkt för mord.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

”Han kommer döda mig”

18-åringen har hela tiden nekat till alla anklagelser. Fram till i måndags. Då erkände han i ett nytt förhör, som han själv påkallat, att han skjutit skotten i nödvärn för att skydda sig själv.

18-åringen menar att föraren under färden höjt och riktat ett vapen mot honom och att han då tagit vapnet från föraren och avfyrat skotten. ”Han kommer döda mig, vad ska jag göra?”, säger han till polisen i förhöret.

Åklagaren Daniel Jonsson menar å sin sida att det handlat om en ren avrättning.

Rättegången ska hållas i Södertörns tingsrätt i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet