Förpackningar med gnaghål och råttbajs var vad inspektörerna möttes av när de kontrollerade en livsmedelsleverantör vid Skavsta flygplats. Foto: Nyköpings kommun / TT/Stina Stjernkvist

Efter råttbajs i lokalerna – matleverantör avslutar avtal med Ryanair

Publicerad

Inspektörer på Nyköpings kommun hittade sönderätna förpackningar och råttbajs hos ett företag som levererar mat till Skavsta flygplats. Nu avslutar matleverantören Inflight Sweden Logistics AB samarbetet med flygbolaget Ryanair.

Det var i våras som inspektörerna fick ett anonymt telefontips och snabbt kunde konstatera att det inte stod rätt till med livsmedelshanteringen på platsen, vilket vi rapporterade om tidigare i veckan.

Råttbajs och matförpackningar som var trasiga efter skadedjurens framfart låg på golvet. På området fanns även döda råttor, något som Södermanlands Nyheter var först med att rapportera om.

Foto: Nyköpings kommun

Livsmedlen levererades till Ryanair och Skavsta flygplats utanför Nyköping.

Företaget åtgärdade problemen, men får betala den högsta möjliga sanktionsavgiften på 75 000 kronor.

Avslutar avtalet

Matleverantören har nu avslutat avtalet med flygbolaget.

Jan Bergman, ansvarig för företaget, skriver via e-post till SN, att anledningen till detta är att affären inte var lönsam.

Foto: Nyköpings kommun

Han svarar dock inte på frågor om varför företaget inte hade anmält sin verksamhet till kommunen, eller varför det kunde vara så smutsigt att det sprang råttor i lokalen där matprodukter hanterades.

SVT har sökt matleverantören samt Ryanair för kommentarer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer