Kommunpolisen Elin Johansson säger att fler områden i Eskilstuna kommer att få kameror under året. Foto: SVT/TT

Polisen ska kameraövervaka fler områden i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kommer nu att sätta upp flera tillfälliga kameror i Eskilstuna efter den senaste tidens oroligheter. Nya områden som blir kameraövervakade är Fröslunda, Lagersberg och Råbergstorp.

Sedan tidigare har polisen tillfälliga kameror i Nyfors, Årby, Bellmansplan och Skiftinge.

Avgörande vid brott

– Kamerorna har vid flera händelser varit av stor betydelse eller rentav avgörande vid utredning av grova våldsbrott, säger kommunpolis Elin Johansson.

Fröslunda, Lagersberg och Råbergstorp kommer att få kameror. Foto: SVT Design

De nya kamerorna ska sättas upp i Fröslunda, Lagersberg och Råbergstorp. Eskilstuna kommun har redan sex kameror i Fröslunda och fyra kameror i Årby.

– Vi har sett att det bland annat har blivit minskad skadegörelse, säger Eva Carlsson, brottsförebyggande samordnare på Eskilstuna kommun.

Kameror blev vandaliserade

SVT har tidigare berättat om att kommunens kameror blev vandaliserade kort efter att de sattes upp i Årby. Polisens kameror har dock klarat sig.

– De är placerade strategiskt för att minimera risken för sabotage, säger Elin Johansson.

Exakt när och hur många kameror det blir i de nya områdena är oklart. Elin Johansson säger att kamerorna kommer att sättas upp under året och framåt i form av fasta installationer, som även kommer att ersätta tillfälliga kameror.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer