Under lördagen sköts det flera skott mot en port i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Foto: Fanny Asplund/SVT

17-åring häktad efter skott mot port i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen häktades en 17-åring misstänkt för grovt vapenbrott efter en skottlossning Eskilstunastadsdelen Årby. Det var i lördags som flera skott avlossades mot en port till ett flerfamiljshus i området.

Skottlossningen inträffade vid femtiden på eftermiddagen och bara tio minuter senare skedde en annan skottlossning i stadsdelen Nyfors.

Ingen person skadades vid skottlossningarna och den nu häktade 17-åringen nekar till brott. Om skjutningen i Årby är en del i den pågående konflikten mellan kriminella grupperingar i Eskilstuna är ännu oklart.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Det är självklart något som utreds, säger åklagare Emma Harris.

Den 17-åring som frihetsberövades för den andra av lördagens skottlossningar har släppts. Han satt anhållen misstänkt för att ha avlossat skott i Nyfors. Misstankar mot honom kvarstår alltjämt men har försvagats, enligt åklagaren Tobias Lindblom. Ingen annan är frihetsberövad i ärendet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mikael Backman, chef för polisområde Södermanland, från söndagens presskonferens. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet