Mordet i Nyfors är en av anledningarna till att polisen i Eskilstuna nu har beslutat om att sätta upp övervakningskameror i stadsdelen, enligt kommunpolisen Thomas Bergqvist. Foto: SVT

Efter tonårsmordet – nu blir Nyfors kameraövervakat

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsförmiddagen meddelade polisen i Eskilstuna att de satt upp tillfälliga övervakningskameror i stadsdelen Nyfors för att förebygga och förhindra brottslig verksamhet på platsen.

Kamerorna ska vara ett komplement till annan brottsförebyggande verksamhet. De är utrustade med filter för att inte filma in i människors bostäder, och bildmaterialet kommer att sparas i två månader om det inte behövs i till exempel en förundersökning.

Är kamerorna på plats på grund av mordet i Nyfors tidigare i september?

Tonårsmordet i Nyfors

– Självklart spelar det senaste grova våldsbrottet in, men det är helheten. Den geografiska platsen har varit en plats både för otrygghet och brottslighet, säger Thomas Bergqvist polis i Eskilstuna.

Tredje kameraövervakade område i Eskilstuna

Sedan tidigare finns övervakningskameror i Brunnsbacken och i centrala Eskilstuna. I centrum är kamerorna uppsatta permanent, medan kamerabevakningen i Brunnsbacken och Nyfors är tillfällig.

Beslutet om kameraövervakning i Nyfors gäller i 90 dagar men kan eventuellt komma att förlängas efter det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonårsmordet i Nyfors

Mer i ämnet