Den 16-årige pojken som misstänks för mord och mordförsök i Nyfors den 17 september förnekar brott.

Mordmisstänkte 16-åringen i Eskilstuna förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-åring som är anhållen misstänkt för mordet på en annan tonårspojke i Nyfors den 17 september förnekar brott. Polisen arbetar enligt teorin att det var en ensam gärningsman.

Den misstänkte 16-åringen anhölls sent under söndagskvällen misstänkt för mord och mordförsök. Tonårspojken förhördes under måndagen och är skäligen misstänkt för brotten, vilket är den lägre misstankegraden. 

– Han förnekar brott och vi fortsätter nu med andra utredningsåtgärder. Vi kommer sätta det han har sagt i ett sammanhang och ha fortsatta förhör med vittnen, säger Thomas Karlsson, chef för utredningssektionen i polisområde Sörmland.

Beslut om häktning väntar

Han vill inte gå in närmare på vad 16-åringen har sagt i förhören eller vilka spår som pekar mot tonårspojken. Under morgondagen kommer åklagare bestämma om den misstänkte tonårspojken ska begäras häktad eller ej.

Ensam gärningsman

Enligt Thomas Karlsson har polisen efter förhör med vittnen en tydligare bild av vad som hände under torsdagskvällen. 

– Vår hypotes nu är att det var en ensam gärningsman, säger Thomas Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tonårsmordet i Nyfors

Mer i ämnet