Polisen på plats i Nyfors i Eskilstuna efter larm om höga smällar. En 16-årig pojke, som hittades allvarligt skadad på platsen, avled senare av sina skador. Foto: Filippa Bogen

16-årig pojke mördad i Eskilstuna – sköts till döds

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke hittades under torsdagskvällen allvarligt skadad i Nyfors i Eskilstuna efter en skottlossning. Pojken avled av sina skador och polisen utreder nu händelsen som mord.

På torsdagskvällen fick polisen larm från flera personer som hört höga smällar i Nyfors i Eskilstuna.

– Vi fick flera larm om höga smällar som man tolkat som skottlossning, men det är inte bekräftat än, sade Åsa Willsund vid polisen i region Öst, initialt.

Tonårsmordet i Nyfors

Hittades på marken

På platsen hittades en allvarligt skadad pojke i övre tonåren liggandes på marken.

– Han har förts till sjukhus med ambulans, säger Åsa Willsund.

Klockan 22.15 meddelade polisen att pojken avlidit av sina skador och att polisen nu rubricerar det som mord. Hans anhöriga är underrättade.

Särskild händelse

På torsdagskvällen var ett stort område avspärrat och polisen tekniker har varit på plats.

Under fredagsmorgonen var ännu ingen gripen som misstänkt i ärendet.

Eftersom polisen i Södermanland nu utreder två dödsskjutningar, i Nyköping och i Eskilstuna, har polisen beslutat att inleda en så kallad särskild händelse, bland annat för att kunna sätta in extra personal i städerna.

– Det är enklare att använda hela regionens resurser då, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Inte farligt för de boende

Han säger att han inte ser någon ökad risk för de boende i Nyfors med anledning av händelsen.

– Det är såklart alltid en risk vid själva skjutningen, men det finns inget hot riktat mot de boende. Men det är ett oerhört allvarligt brott som skapar otrygghet, säger Christer Sjöqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonårsmordet i Nyfors

Mer i ämnet