En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus efter skottlossningen på onsdagskvällen. Foto: Sofia Hårdänge/SVT

En person avliden efter skottlossning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern avled sent på onsdagskvällen efter att ha blivit skjuten i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Polisen har ännu ingen misstänkt för mordet.

– Flera personer har ringt in och har hört skott. När vi anlände till platsen påträffades en skadad person, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Polisen larmades till platsen klockan 19.25. Den skadade mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Mannens anhöriga är underrättade och en förundersökning om mord har inletts.

Den mördade mannen är känd av polis sedan tidigare och har dömts för bland annat misshandel, narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafik.

Hörde sex skott

Mannen hittades mitt i bostadsområdet och ett stort område spärrades av under kvällen.

– Jag hörde sex skott, och sedan ringde jag polisen. Sedan såg jag en man komma sprintande, säger ett vittne i Nyfors till SVT Nyheter Sörmlands reporter på plats.

”Maskerad kille kom springande”

– Vi såg en ung maskerad kille som kom springande. Sedan såg vi att det var ett jäkla liv. Jag känner mig inte alls trygg här, säger ett annat vittne.

På torsdagförmiddagen fanns fortfarande ingen gripen för mordet. Polisen vill komma i kontakt med personer som befann sig i närheten av mordplatsen i går kväll.

På torsdagen spärrade polisen av ett område i en park, inte långt från brottsplatsen. Polisen har bekräftat att platsen sätts i samband med mordet. Men är i övrigt förtegen om varför platsen är intressant.

SVT Foto: Polis var på plats vid parken under torsdagen.

Mordet är det tredje i Eskilstuna de senaste månaderna. I augusti sköts en 41-åring till döds i Årbyskogen och i oktober mördades en 29-åring på Östermalm i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.