Här har de senaste månadernas skjutningar skett.

Flera skjutningar i Eskilstuna det senaste året

Uppdaterad
Publicerad

Flera skottlossningar har inträffat i Eskilstuna under det senaste året. Tre män har mördats och två personer har skadats. Det är inte klarlagt om det finns några samband mellan skjutningarna.

12 april 2019: Skottlossning på restaurang

Vid 19.20 öppnar en okänd gärningsperson eld inne på en restaurang i centrala Eskilstuna. Ingen person skadas.

21 november 2018: Man skjuts till döds

En man i 20-årsåldern i stadsdelen Nyfors. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Ännu finns ingen misstänkt för mordet. Polisen efterfrågar fler vittnesuppgifter.

15 oktober 2018: Man hittas mördad

En 29-årig man ihjäl på en gata i stadsdelen Östermalm i Eskilstuna. Samma dag grips två män i 20-årsåldern misstänkta för mordet. De häktats, misstänkta för mord. Därefter har ytterligare två personer häktats misstänkta för att ha hjälpt till. Polisen väntar fortfarande på att svar på den tekniska undersökningen ska komma från Nationellt forensiskt centrum.

11 oktober 2018: Man skjuts vid bensinmack

Sent på kvällen hittas en skottskadad man i 30-årsåldern utanför en bensinmack i centrala Eskilstuna. Två personer grips och häktas senare på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Senare släpps de på fri fot, men är fortsatt misstänkta.

2 oktober 2018: Skottlossning i Fröslunda

Polisen larmas till stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna för en misstänkt skottlossning. En hylsa och en patron hittas på platsen. Inga misstänkta grips.

24 augusti 2018: Man mördas i Årbyskogen

En 41-årig man skjuts till döds i ett motionsspår i Årbyskogen. Tre personer frihetsberövas och misstänks för inblandning i mordet. Idag är bara en av dem häktad. Utredningen pågår fortfarande.

25 juni 2018: Man skjuten vid järnvägsstation

En skottskadad man hittas vid järnvägsstationen i Eskilstuna. Han förs till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador. Polisen utreder händelsen som synnerligen grov misshandel. Inga misstänkta har gripits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen på Östermalm

Mer i ämnet