Flera skjutningar i Eskilstuna 2018

Publicerad

Flera skottlossningar har inträffat i Eskilstuna under 2018. Tre män har mördats och två personer har skadats. Det är inte klarlagt om det finns några samband mellan skjutningarna.

Under rubrikerna nedan kan ni se var och när de olika skjutningarna inträffade.

21 november: Man skjuts till döds

Under kvällen den 21 november sköts en man i 20-årsåldern i stadsdelen Nyfors. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Ännu finns ingen misstänkt för mordet.

15 oktober: Man hittas mördad

Under natten till måndagen skjuts en 29-årig man ihjäl på en gata i stadsdelen Östermalm i Eskilstuna. Senare under måndagen grips två män i 25-årsåldern misstänkta för mordet. De häktats, misstänkta för mord. Ytterligare en person är anhållen, misstänkt för mehjälp till mord.

11 oktober: Man skjuts vid bensinmack

Sent på torsdagskvällen hittas en svårt skottskadad man i 30-årsåldern utanför en bensinmack i centrala Eskilstuna. Två personer grips och häktas senare på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Senare släpps de på fri fot, men är fortsatt misstänkta.

2 oktober: Skottlossning i Fröslunda

Polisen larmas till stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna för en misstänkt skottlossning. En hylsa och en patron hittas på platsen. Inga misstänkta grips.

24 augusti: Man mördas i Årbyskogen

En 41-årig man skjuts till döds i ett motionsspår i Årbyskogen. Två män sitter häktade misstänkta för mord. Ytterligare en man grips men släpps av tingsrätten. Denne har nu begärts häktad igen.

25 juni: Man skjuten vid järnvägsstation

En skottskadad man hittas vid järnvägsstationen i Eskilstuna. Han förs till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador. Polisen utreder händelsen som synnerligen grov misshandel. Inga misstänkta har gripits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen på Östermalm

Mer i ämnet