Polisen fick in ett larm om skottlossning i centrala Eskilstuna. Ingen person skadades vid händelsen. Foto: Sebastian Skog

Skottlossning på restaurang i Eskilstuna – polisen jagar gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

En man öppnade eld på en restaurang i centrala Eskilstuna på torsdagskvällen. Ingen person ska ha kommit till skada, och polisen letar efter gärningsmannen.

Det var vid 19.20 på torsdagskvällen som polisen fick in ett larm om en skottlossning inne på en restaurang i Eskilstuna.

– En man kom in på restaurangen och sköt skarpt, och lämnade sedan platsen. Vi har nu en pågående insats för att försöka få tag i personen, säger polisens presstalesperson Björn Öberg omkring klockan 20.30 på kvällen.

Skjutningar i Eskilstuna

Polisen var snabbt på plats och ingen person kom till skada i samband med händelsen.

– Det finns vittnen och vi har pratat med ett antal personer. Uppgifterna varierar lite med signalement och olika saker. Vi jobbar på att få en klar bild av själva händelsen.

Har beslagtagit flyktbil

Enligt polisen lämnade gärningsmannen restaurangen i en bil.

– Vi hittade bilen kort därefter utan någon person i den, säger Björn Öberg.

En teknisk undersökning av fordonet kommer att genomföras under fredagen.

Flera gäster i restaurangen

Polisen vill inte gå ut med hur många skott som avlossades.

– Vi kommer göra en teknisk undersökning och se hur många kulhål vi hittar, men vi vill inte låsa oss vid någon siffra i nuläget.

Det befann sig flera gäster i restaurangen under skottlossningen, och polisen uppger att mannen ska ha haft någon form av handeldsvapen.

– Det var inte ett gevär och förmodligen inget automatvapen eller liknande, säger Björn Öberg.

Hopp om att kunna lösa det

Vid klockan 21.30 väntade polisen på att kunna göra en teknisk undersökning på plats. Det fanns då ännu ingen gripen.

– Vi kommer fortsätta med informationsinhämtning. Vi har ett antal vittnen, det skedde på en tidpunkt på dygnet då det är en del folk i rörelse. Vi har hopp om att det ska kunna lösa sig men man vet aldrig.

Brottsrubriceringen är försök till mord.

Teknisk undersökning genomförd

Vid klockan ett under natten till fredag hade polisen genomfört en teknisk undersökning av restaurangen.

– Utredningen pågår, men vi har fortfarande ingen frihetsberövad, säger Bo Gunarsson, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet