Foto: TT

Efter tredje åldringsrånet på en vecka: Misstänkt gripen

Uppdaterad
Publicerad

Under förmiddagen greps en man efter att han stulit pengar av en pensionär vid Sveaplan i Eskilstuna. Det är tredje gången på kort tid som äldre Eskilstunabor blir bestulna på platsen och polisen misstänker att den gripne mannen legat bakom samtliga av dem.

Det var klockan 10.30 på fredagen som en äldre herre stod och tog ut pengar vid en bankomat. När han fick ut pengarna kom en annan man och snodde sedlar ur handen på pensionären. Men efter de tidigare stölderna vid Sveaplan hade polisen spaning på platsen.

– Vi hade en civilbil där som tog upp jakten med den misstänkte när han sprang därifrån, säger Fredrik Hedlund, vid Eskilstunapolisen.

Känd sedan tidigare

Mannen, som är 28 år och känd av polisen sedan tidigare, kunde gripas efter att polisen sprungit ifatt honom och han har ett signalement som stämmer överens med tidigare stölder av samma typ den senaste tiden.

– Det är samma person tror vi, säger Hedlund.

Bröt handleden

De tidigare stölderna skedde på samma plats under måndagen och tisdagen. Även då stals pengar av äldre personer och vid måndagens stöld bröt en 90-årig kvinna handleden.

Den 28-årige mannen är misstänkt för grov stöld och ska höras efter tillnyktring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.