• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Svea hovrätt bestämde att de två männen skulle häktas för att det fanns risk för fortsatt brottslighet. De efterlystes. Foto: David Hårseth

Efterlyst bombman gripen

Uppdaterad
Publicerad

En av de två män som dömts för inblandning i Brandkärrsbomben har gripits. Båda har sedan i somras varit efterlysta internationellt.

Det var den 2 mars i år som en explosion inträffade i Nyköping. En person dog omedelbart och den andra avled senare på sjukhus av sina skador.

De åtalade, en 30-åring och en 22-åring, försattes på fri fot efter att rättegången i tingsrätten avslutats. När dom sedan meddelades, valde hovrätten att gå emot tingsrätten och beslutade om att männen skulle häktas. De efterlystes av Interpol i slutet av juli.

Explosion i Nyköping

En av männen gripna

Den äldre av männen är nu gripen av polisen i Stockholm.

– Jag har fått det bekräftat av polisen att han är gripen och häktningsförhandlingar kommer att hållas nu på onsdag och de prövar man två av tre häktningskäl. Både det förra häktningsskälet ”förhindra fortsatt brottslighet” och det nya som gäller ”flyktfara” säger chefsåklagare Robert Eriksson.

Fallet går vidare till högre instans

Både advokater och åklagare har överklagat domen och förhandling i hovrätten väntas tidigast senare under hösten.

22-åringen är fortfarande på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Nyköping

Mer i ämnet