Elever på skolor i Vingåker får gratis frukost. Foto: TT

Gratis frukost ska förbättra skolresultaten

Publicerad

Från och med i dag, måndag, får elever på skolor i Vingåkers kommun gratis frukost. Förhoppningen med projektet är att elevernas prestationer i skolan ska förbättras.

Det är inte alla barn som har möjlighet att äta frukost hemma. Därför startar nu Vingåkers kommun ett frukostprojekt, som pågår under hela läsåret.

Ska skapa mötesplats

Alla elever som går i förskoleklass och upp till årskurs 6 erbjuds gratis frukost i skolrestaurangerna. Även föräldrar får följa med och äta frukost, till en mindre kostnad.

Tanken är att projektet ska leda till att frukosten blir en mötesplats, där vuxna och barn kan starta dagen tillsammans.

Bättre resultat

Förhoppningen är att eleverna ska förbättra sina betyg, konflikterna ska minska och känslan av arbetsglädje och trygghet ska öka.

Projektet är ett samarbete mellan enheten Mat & måltider på kommunledningsförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.