– Man kan spela så mycket hemma, säger Eric Friberg som går på e-sportslinjen på LBS Gymnasiet i Nyköping. I klippet berättar han och Léon Sandberg hur spelandet har ökat när de pluggat hemifrån. Foto: SVT

E-sportelevernas hemmastudier ökar speltiden: ”Kan bli alldeles för mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Distansundervisning för e-sportseleverna Eric Friberg och Léon Sandberg i Nyköping har lett till att det blivit fler speltimmar än vanligt. Och det har inte varit helt lätt.

– Det har varit svårt att ställa om från att spela väldigt lite till att kunna spela så mycket som man kan göra hemma, säger Eric Friberg.

Eric och Léon går på e-sportslinjen på LBS Kreativa Gymnasiet i Nyköping där målet är att bli proffs eller jobba med något annat inom e-sportvärlden. De har normalt tre timmar schemalagd spelträning varje dag, utöver de vanliga gymnasieämnena.

Nu under distansstudierna ser dock deras liv annorlunda ut. Hör dem berätta i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.