Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Emil Fällman berätta om tjusningen med att köra rally utan körkort. Foto: SVT

Emil från Vingåker kör i 160 utan körkort

Uppdaterad
Publicerad

Slottssprinten på Ericsbergs slott utanför Katrineholm är den årliga höjdpunkten för länets rallyentusiaster. I år stod över 180 bilar på startliinjen. I en av dem satt 17-årige Emil Fällman från Vingåker.

På grusvägar runt Ericsbergs slott och andra delar av Katrineholms kommun körde på lördagen rallybilarna så att gruset sprutade. Ekipagen följdes av tusentals åskådare runt om banan, inte minst vid målgången intill slottets stallar.

– Det här är nog det största återkommande publikarrangemanget i Katrineholms kommun, sa Christer Nystrand från arrangerande Katrineholms motorklubb.

Bland ungdomarna som skulle göra upp om titeln i ungdomsklassen fanns Emil Fällman. Trots att han inte har körkort är han en rutinerad rallyförare som tog hem tävlingen förra året.

– Det ska bli  superkul. Det är riktigt häftigt att köra en hemma tävling, sa han kort innan han gav sig iväg till start.

Se bilder från Slottsprinten och hör Emil Fällman berätta om tjusningen med rally.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.