En taxichaufför hotades och skadades med ett stickvapen natten till söndagen. Foto: TT

En misstänkt för grov misshandel mot taxichaufför

Uppdaterad
Publicerad

En taxichaufför hotades av ett par kunder och skadades av ett stickvapen i Eskilstuna natten till söndagen. En person är misstänkt för grov misshandel.

Polisen fick larm strax efter midnatt från taxichauffören själv, som uppgav att han blivit attackerad av två kunder och hotad med ett stickvapen. Taxiresan hade gått från centrum till stadsdelen Viptorp, och när de var framme hade När taxichauffören försökte försvara sig fick han en sårskada i handen.

Taxikunderna försvann springande från platsen.

– Vi var på plats med flera polispatruller och vi kunde senare göra ett gripande på Vasavägen, berättar Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Påträffades i en bil

Polisen påträffade två män i 30-årsåldern sittande i en bil, och den ene hade en sårskada i ena handen, som polisen misstänkte att han kunde ha fått vid bråket med taxichauffören.

Han greps klockan 01.04, misstänkt för grov misshandel och anhölls vid kvart över fyra på morgonen, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Den andre mannen togs med för förhör.

Togs till akuten

Taxichaffören ska inte ha blivit allvarligt skadad.

– Han togs till akuten för kontroll, men vi har inga rapporter efter det, säger Monica Bergström.

Båda männen släpptes senare på fri fot.

– Men misstankarna kvarstår mot den ene mannen i nuläget. Vi ska göra en teknisk undersökning för att komma vidare i ärendet, säger Lennart Vestergren vid Eskilstunapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.