Den allvarligt skadade mannen hittades vid centralstationen i Eskilstuna. Polisen tror dock inte det är själva brottsplatsen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En anhållen misstänkt för mordförsök i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hittades skadad vid centralstationen i Eskilstuna under fredagen. Hans skador tyder på att ett vasst föremål använts vid dådet. En man i 20-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för försök till mord.

Det var strax före klockan två på fredagseftermiddagen som polisen fick samtal om en skadad man vid centralstationen i Eskilstuna.

Vasst föremål

När polisen kom till platsen påträffades en man i 25-årsåldern vars skador tydde på att han misshandlats med någon typ av vasst föremål. Mannen fördes till sjukhus.

Vid 18.30-tiden på fredagen uppgav Mälarsjukhuset i Eskilstuna i en presskommuniké att mannen var lindrigt skadad.

Även en annan person ska vara målsägande i ärendet, men det är oklart på vilket sätt.

– Den personen är i alla fall inte skadad, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Misstänkt greps och anhölls

Enligt honom uppstod misstankar mot en person boende i västra delen av Eskilstuna.

– Vi åkte dit och då träffade vi på honom, säger Thomas Agnevik.

Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern och under dagen anhölls han av åklagare skäligen misstänkt för försök till mord, det vill säga den lägre misstankegraden.

Polisen har genomfört en husrannsakan i den misstänktes bostad. Föremål har tagits i beslag och polisen arbetar med att säkra spår och bevisning i ärendet.

Oklart var brottsplatsen är

I skrivande stund är det oklart var själva brottet inträffat.

– Men det är inte i den misstänktes bostad eller där den skadade hittades, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.