Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kammaråklagare Fredrik Beijar berätta om åtalet efter att en man sköts i huvudet i Nyköping. Foto: SVT

En åtalas för mordförsök efter skottlossning i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas nu misstänkt för den uppmärksammade skjutningen i en lägenhet i Nyköping i november. Han ska i alkoholpåverkat tillstånd skjutit en annan man i huvudet.

Det var sent på kvällen den 29 november som polisen larmades till ett lägenhetshus i centrala Nyköping med anledning av en skottlossning. En ung man skottskadades och fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Två personer som befann sig i lägenheten greps och anhölls kort därpå och häktades senare. En av dessa avfördes senare från misstankarna.

Misstänks för mordförsök

Nu åtalas en man i 20-årsåldern för brottet. Åklagaren väljer att i första hand yrka på mordförsök med ett andrahandsyrkande om vållande till kroppsskada.

Den misstänkte mannen åtalas också för grovt vapenbrott.

Han har erkänt grovt vapenbrott i förhör, men nekat till mordförsök.

I videoklippet ovanför hör du åklagare Fredrik Beijar bland annat berätta om varför han åtalar för mordförsök – trots att han anser att det inte var meningen att skjuta personen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Folkungavägen i centrala Nyköping spärrades av helt i samband med polisinsatsen. Se bilder från platsen i klippet. Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.