Hör vad SVT:s reporter hade att rapportera om från brottsplatsen 17 april. Foto: Frida Johansson

Man förd till sjukhus efter skottlossning vid skola i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt larmades polisen till Skiftinge i Eskilstuna efter att flera personer hört knallar i området. Vid Karl Hovbergsgatan hittades en man i 20-årsåldern med svåra skador som tyder på att han blivit skjuten.

Den skadade mannen har förts till sjukhus och ett område vid skolan Skiftingehus har spärrats av av polisen.

– Vi har lyckats gripa en person som misstänks för skjutningen. Det här handlar om grov brottslighet och i nuläget vill jag inte lämna allt för mycket detaljer, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Enligt honom beror det framför allt på att polisen söker eventuella medbrottslingar till den misstänkta gärningspersonen.

Misstänkt är i 20-årsåldern

Den misstänkte greps i Eskilstuna. Även han uppges vara i 20-årsåldern. Han greps inte på den misstänkta brottsplatsen, men inte allt för långt ifrån.

– Det finns en koppling i det här ärendet, sedan får vi utreda hur mycket den misstänkte har med saken att göra, säger Thomas Tellebro på polisens avdelning för grova brott.

Enligt honom har både den skjutne och den misstänkte ”haft med polisen att göra tidigare”.

Den misstänkte gärningsmannen har anhållits av åklagare för mord- alternativt dråpförsök.

Polisen intresserad av att få kontakt med vittnen

– Det är full fart på utredningen. Det ska göras en kriminalteknisk undersökning så fort som möjligt och vår personal sätter sig in i ärendet, säger Thomas Agnevik och fortsätter:

– Nu kommer vi genomföra ytterligare förhör och vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som vet något mer om det här.

Spårsöker kläder

Polisen har tagit vissa föremål i beslag, det gäller bland annat den drabbades kläder som nu ska undersökas efter eventuella spår.

Polisen genomför även så kallad inre spaning, vilket innebär att man söker i sina register efter eventuella kopplingar till tidigare kriminalitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.