Foto: Frida Johansson

Skolpersonal och elever möttes av polisavspärrningar på morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område vid skolan i Skiftinge i Eskilstuna blev avspärrat efter ett misstänkt mordförsök natten till fredagen, något som påverkade både skolpersonal och elever på morgonen.

– Vi såg till att många vuxna var ute vid skolan när barnen kom till skolan i morse, säger rektorn Ingmarie Lindkvist.

Det var vid skolan Skiftingehus, där cirka 500 elever och ett 80-tal anställda brukar vara på dagarna, som en man i 20-årsåldern hittades med svåra skador under natten. På morgonen var ett stort område vid skolan avspärrat.

– Det är en väldigt överraskande start på dagen och vi hade en samling direkt i morse innan lektionerna startade, säger Ingmarie Lindkvist, rektor på Skiftingehus.

Eleverna har undrat – men ingen större rädsla

Lindkvist upplever att det varit lugnt under dagen, men att eleverna funderat lite. 

– Vi såg till att många vuxna var ute vid skolan när barnen kom i morse. Skolkuratorerna har funnits ute på skolgården och i korridorer för att kunna följa upp om någon elev är orolig.

Några lektioner som skulle ha varit där det var avspärrat har fått ställas om till andra salar. 

– Eleverna har pratat väldigt mycket med polisen. Men det är en händelse som inte är kopplad till skolan överhuvudtaget, utan bara råkat vara vid skolans område. Eleverna har undrat lite, men det har inte varit någon större rädsla. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.