”En sån här chans får man kanske bara en gång”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter lunchtid i dag sätter sig Mariefredssonen David Fällman på flyget till Kina. I morgon kommer sörmlänningen skriva på ett tvåårskontrakt med Dalian Transcendence, nykomling i kinesiska andraligan.

Den 25-årige mittbacken lämnar därmed Gefle som han tillhört de fyra senaste säsongerna. Fällman är fostrad i IFK Mariefred men har även tillhört både Triangelns IK och Eskilstuna City.

Men nu lämnar han alltså Gefle och Sverige för ett nytt äventyr i Kina.

– Jag kommer göra en läkarundersökning i morgon och går allt som det ska så skriver jag på. En sån här chans får man kanske bara en gång och det blir häftigt att spela utomlands, säger Fällman till SVT Nyheter Sörmland.

Hur stor del har den ekonomiska biten spelat in i ditt beslut?

– Det här beslutet tog jag absolut inte på grund av pengarna, utan det är bara en del av det. Det är helheten som lockar med ett nytt land och en helt annan fotbollskultur, och att få chansen att bli utlandsproffs. Det är lite smått spänt att dra till andra sidan jorden.

Fällman kommer att kastas in i hetluften direkt och ansluta direkt till lagets träningsläger. Först om ett par veckor återvänder tillbaka till Sverige igen för att fixa det sista innan han och sambon flyttar till Kina permanent.

– Det blir spännande att köra igång direkt. Och ingen pratar ju engelska heller så det lär bli speciellt.

Vad vet du om klubben och staden?

– Att de är nykomlingar i andraligan och att staden har runt sex miljoner invånare. Sen får vi se mer när jag kommer dit, men det kommer att bli häftigt.

Fällman har haft anbud från andra allsvenska klubbar och även lösa intressförfrågningar från andra klubbar utomlands men skrev så sent som dagarna innan jul på ett nytt kontrakt med Gefle.

– Det känns också skönt att Gefle får betalt för mig, nu hoppas jag att allt går bra med läkarundersökningen bara, säger Fällman som spelat 112 matcher i allsvenskan för Gefle IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.