Under veckan har matsedeln i kommunens skolor, förskolor och äldreboenden sett lite annorlunda ut. Varje veckodag har fått spegla ett årtionde på 1900-talet, så att matupplevelsen blivit en tidsresa.
LÄS MER: Barnens oväntade favoriträtt
– För barnen kan det vara roligt att äta historisk mat som en del i utbildningen, och för de äldre kan det vara ett minne. ”Det här åt jag när jag var liten”, säger dietisten Maria Isaksson, som leder projektet.
Föredrar rostbiff med potatissallad
Surstek från 20-talet och ananas med kassler från 60-talet serverades under veckan, men om Linn Blomqvist och Klara Holdt, båda sju år, får bestämma är det 80-talet som gäller.
– Jag vill äta den där rostbiffen, säger Linn Blomqvist.
Klara Holdt håller med.
– Jag vill smaka potatissalladen igen vad den nu heter, den grejsimojsen, säger hon.
Exakt vilken mat som det bjöds på kan du läsa här.