Kvinna död efter lägenhetsbrand i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Vid 10-tiden på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus i Skiftinge, Eskilstuna, där det börjat brinna i en lägenhet. En kvinna fick föras till sjukhus med ambulans och vid lunchtid meddelade polisen att hon omkommit.

– Det påbörjades hjärt- och lungräddning på platsen och sedan fördes kvinnan till sjukhus, säger Björn Öberg, som är presstalesperson vid polisen.

Men kvinnans liv gick inte att rädda. De närmast anhöriga har underättats, enligt polisen.

Det var mycket folk på platsen och polisen fick hjälpa till för att hålla obehöriga på avstånd.

– Det ska tydligen ha varit lite kaotiskt. Det blir lätt det vid bränder och andra olyckor för den delen. Det är många nyfikna som vill komma och titta och det här var ett flerfamiljshus så det fanns mycket folk i området, säger Björn Öberg.

Polisen har startat en utredning

Själva branden kunde snabbt släckas och inga grannar behövde utrymma. Polisen spärrade av platsen och har under dagen gjort en kriminalteknisk undersökning.

– Vi utreder det som grov mordbrand, säger Björn Öberg.

Även räddningstjänsten kommer att inleda en utredning.

– Det är något vi oftast gör efter en brand där någon skadats, säger Johan Gagnert vid Räddsam Mälardalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.