En person fick föras till sjukhus och flera lägenheter evakuerades i samband med en lägenhetsbrand i centrala Nyköping på torsdagskvällen. Foto: Pontus Stenberg

En till sjukhus efter lägenhetsbrand i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 17 på torsdagseftermiddagen fick SOS larm om en brand i en lägenhet i centrala Nyköping. Branden kunde snabbt släckas men flera intilliggande lägenheter fick evakueras och en kvinna har fått föras till sjukhus, det uppger Södertörns brandförsvarsförbund.

Ett flertal ambulanser och brandbilar var snart på plats och elden var släckt inom tjugo minuter efter larmet. Men flera lägenheter har ändå evakuerats på grund av rök och spridningsrisk, och det är oklart när personerna som bor i dem kan återvända.

– Vi håller på och undersöker det nu, säger Ludwig Taylor, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund vid 18-tiden.

Branden ska enligt polisen ha startat vid spisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.