Ersättningsbussar förbi Strängnäs hela veckan

Publicerad

Från och med söndag kväll kommer tågtrafiken vara helt avstängd förbi Strängnäs. Bussar kommer att ersätta sträckan Eskilstuna – Läggesta och extrainsatta tåglinjer mellan Eskilstuna och Stockholm via Västerås sätts in.

Det är på grund av Trafikverkets arbete med utbyggnad till dubbelspår som tågtrafiken förbi Strängnäs kommer vara avstängd från klockan 20:30 på söndagskvällen till och med söndagen den 8 november.

– När vi gör de här spårnära arbetena måste vi av säkerhetsskäl stänga av all trafik så att det inte är några tåg som kan passera. Det innebär att det blir ersättningsbussar för de pendlare som reser mot Stockholm eller mot Eskilstuna, säger Per Ahlénius, projektledare på Trafikverket.

SJ kommer även sätta in extrainsatta tåg mellan Eskilstuna och Stockholm via Västerås på både morgon och eftermiddagen under veckan.

Viktigt att ha koll på bussarna

– Den här veckan som kommer nu ska vi riva bron över Södertäljevägen, vi ska även riva stationshuset och vi jobbar även med lite sprängningar längs spåret ut mot Härad. Vi måste ha tågfritt under den här tiden, säger Per Ahlénius.

SJ meddelar att det kommer att finnas stationsvärdar på plats både på stationen i Eskilstuna och Läggesta under morgonen och eftermiddagen. Pendlare ombeds även hålla koll på att de sätter sig på rätt buss då vissa stannar i Strängnäs, med andra inte gör det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.