Eskilstuna United på väg mot Allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Inte sedan i början av 1960-talet har det spelats allsvensk fotboll i Eskilstuna – men på lördag kan det bli ändring på det. Då har Eskilstuna United möjlighet att ta klivet upp till högsta serien – damallsvenskan.

– Vi har ett jätteroligt läge inför de två sista matcherna här. Vi behöver plocka minst två poäng till, så vi är fokuserade på de två sista matcherna och ska göra allt för att vi ska lyckas med det, säger tränaren Magnus Karlsson.

Senast Eskilstuna hade ett allsvenskt fotbollslag var 1963 med IFK Eskilstuna. Nu kan stadens bästa fotbollslag skriva historia. Det räcker med vinst för United borta mot Öster i Växjö på lördag för att säkra en plats i fotbollens finrum.

Hur ser du på vad ni har åstadkommit det här året tillsammans i laget?

– Jag är ganska förvånad egentligen om man tänker på hur vi gick in i säsongen utan några stora förväntningar eller stora mål med att hamna i toppen över huvud taget. Det har vi växt in i tror jag. Nu har vi tagit till oss att det har gått väldigt bra och nu stärks vi av det på sista matcherna, säger forwarden Felicia Karlsson.

Se mer i inslaget ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.