Fröslundabon Diako Hamaresh har sett både droghandel och annan kriminalitet på torget i Fröslunda. Han välkomnar kommunens kameror. Foto: Albin Aghamn

Eskilstunabon Diako hoppas att kamerorna ska stoppa kriminaliteten

Publicerad

Nu har Datainspektionen beslutat att ge Eskilstuna kommun tillstånd att sätta upp övervakningskameror i Fröslunda och Årby, något som Eskilstuna-Kuriren var först att rapportera om.

– Det skulle vara mer tryggt i området om vi hade kameror, säger Diako Hamaresh som bor och arbetar i Fröslunda.

I sin ansökan till Datainspektionen har Eskilstuna kommun påpekat att de aktuella platserna är brottsutsatta och att kamerabevakning skulle öka tryggheten.

I Fröslunda kommer kommunen ha möjlighet att kameraövervaka torget alla dagar mellan klockan 21–04. I Årby är det två entréer på sidan av centrumhuset som får övervakas mellan 22–04.

Eskilstuna kommun ville ha tillstånd för ytterligare tid men Datainspektionen höll inte med utan ansåg istället att integritetsintresset vägde över. Därför kan bevakningen bara ske då övrig verksamhet på platserna inte är i gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.