Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Lundy får upp ett spår på hasch i Årbyskogen i Eskilstuna. Foto: Fanny Asplund/SVT

Eskilstunapolisens Lundy är årets polishund 2022 – hittade misstänkt mordvapen

Uppdaterad
Publicerad

Schäfern Lundy hittade det misstänkta mordvapnet efter dödsskjutningen vid Bellmansplan i Eskilstuna. Det ledde till att polisen kunde gripa en numera 18-årig man som under torsdagen åtalades misstänkt för mordet. Nu har Lundy utsetts till årets polishund 2022.

Utöver fyndet vid Bellmansplan har Lundy hittills i år funnit ytterligare tio vapen och sju kilo narkotika. Efter en skjutning i Årby i våras, där en man skottskadades, letade hon upp pistolen som använts. Den låg under en sten i Årbyskogen.

Gör mycket fynd

Enligt Lundys hundförare Jimmy Larsson är skogen en välbekant fyndplats för Eskilstunapolisen, där hittar de både vapen och narkotika. Han förklarar att det beror på att skogen ligger mittemellan stadsdelarna Årby och Skiftinge, de två områden där det råder en konflikt mellan kriminella nätverk.

– Det är ofta en flyktväg för gärningsmännen, säger Jimmy Larsson.

Följ med ut i Årbyskogen när Lundy får upp spår på en haschbit, ett tidigare fynd som de gjort i stadsdelen Årby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.