Ett 30-tal anställda i tjänst efter cyberattacken mot Eberspächer: ”Kan bli långvarigt”

Uppdaterad
Publicerad

En cyberattack har satt hela Eberspächers verksamhet ur spel. Däribland fabriken Purem i Nyköping med 200 anställda – som fortfarande är offline.

Globalt har företaget 10 000 anställda över hela världen och den gångna helgen tog företaget beslutet att stänga ner hela verksamheten till följd av en cyberattack.

I ett pressmeddelande skrev ledningen att de därmed gjort det som krävts för att skydda kunder, anställda och samarbetspartners.

Under tisdagen var fabriken i Nyköping fortfarande offline och nu försöker man arbeta runt problemet.

– I dag har det varit ett 30-tal anställda i produktionen och vi har kallat in ett gäng personer med rätt kompetens för att se om vi kan köra offline. Om vi kan göra det är det ett jätteframsteg, säger vd Marie Wiström.

”Kan bli långvarigt”

Fabriken är i vanliga fall automatiserad till hög grad och Marie Wiström berättar bland annat hur de nu försöker hitta sätt att hantera ordrar manuellt.

Hennes förhoppning är att de under onsdagen kan utöka personalstyrkan ytterligare men hon tror inte att de kommer upp i normal produktion inom kort.

– Signalerna jag fått är att det här kan bli långvarigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer