Ett hagelgevär och en revolver med fyra patroner i trumman hittades hemma hos den nu dömde mannen, tillsammans med olika typer av narkotika. Foto: Polisen

Man dömd till fängelse efter knark- och vapenfynd i lägenhet

Publicerad

En man i 30-årsåldern har dömts till fängelse efter att polisen hittat skjutvapen och narkotika i hans lägenhet i Torshälla.

Polisen gjorde tillslaget efter att en patrull fattat misstankar om att han var narkotikapåverkad. Och husrannsakan i lägenheten gav ett gott resultat för polisen.

Skarpladdad revolver

I en resväska hittades ett avsågat hagelgevär och i en garderob fanns en revolver undangömd. Revolvern var skarpladdad och det fanns ammunition även till geväret.

Dessutom hittades narkotika – bland annat amfetamin och kokain – samt dopningsmedel.

Polisen misstänker att mannen bedrev försäljning av narkotika. Enligt domen hittades textkonversationer i en mobiltelefon som handlade om försäljning av narkotika och vapen. Även ett anteckningsblock med försäljningslistor kunde tas i beslag.

DNA och fingeravtryck

Mannen har nekat till brott, och sagt att godset placerats i lägenheten av en annan person. Men det tror inte rätten på och med bevis som DNA-spår och fingeravtryck fälls mannen för grovt vapenbrott, narkotikabrott och dopningsbrott.

Han döms till fängelse i två år och åtta månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.