Flera tonåringar och en 25-åring åtalas för flera rån i Nyköping. Bland annat misstänks de ha omringat en pojke och tvingat till sig hans mobiltelefon. Foto: SVT Grafik

Fyra döms för våldsamma rån i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

I dag föll domen mot tre tonåringar och en 25-årig man i Nyköpings tingsrätt. De fyra personerna stod bland annat åtalade misstänkta för personrån och grov stöld.

Enligt domen är alla fyra skyldiga till rån och två av dem även för olaga tvång och övergrepp i rättssak. Brotten skedde i oktober förra året och man har bland annat stulit mobiltelefoner och märkeskläder av andra tonåringar.

25-åringen dömdes till det strängaste straffet, fängelse i två år och sex månader. De övriga dömdes till sluten ungdomsvård i nio månader, ungdomstjänst i 140 timmar och slutligen ungdomstjänst i 120 timmar.

Alla förnekar brott.

25-åringen är samma person som står åtalad misstänkt för krogbränderna i Nyköping och Katrineholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.