Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blev ett kortvarigt firande för Strängnäsborna i Ugglans park då Spanien satte 2-1 bara minuten efter Sveriges kvittering. Foto: Jesper Johansson/SVT

VM-firandet kom av sig i Ugglans park: ”För mycket frisparkar åt Spanien”

Uppdaterad
Publicerad

För en kort stund såg det ut som Sverige gick mot ännu en förlängning i fotbolls-VM, men bara någon minut efter att Strängnäsborna firat en sen kvittering, så satte Spanien det avgörande 2-1 målet.

Under tisdagsförmiddagen samlades Strängnäsborna i Ugglans park för att följa semifinalen mellan Sverige och Spanien via storbilds-skärm.

En match som slutade med svensk förlust.

– Jag tycker att de gör en bra match, säger Strängnäsbon Carina Lundberg.

Hon skickar dock en passning till vad hon anser vara en svag domarinsats:

– Lite för mycket frisparkar för Spanien.

Förhoppningar fanns

Innan avspark var det flera som tippade Sverige som vinnare, men att det skulle bli en tuff kamp ute på planen.

– Det blir tufft, Spanien kommer nog dominera bollinnehavet, men jag tror Sverige kontrar in det andra målet i matchen, säger Gabriel Fosselius.

Strängnäsbon Gabriel Fosselius tippade innan matchen resultatet 2-1 till Sverige. Det blev omvända siffror. Foto: Jesper Johansson/SVT

I klippet ovan analyserar supportern Carina Lundberg matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.