– Det kanske blir en tradition. Jag vill ju vara en friluftsmänniska även om jag inte är det. Det här kanske blir en start, säger Jennifer Karlsson. Foto: Privat

Firar in julen med frukost ute i naturen

Publicerad

Det skulle inte bli fler än åtta personer på Jennifer Karlssons julafton. Men att trängas inomhus kändes fel så beslutet att ta ut hela familjen för julfirande under bar himmel kändes självklart.

Nyköpingsbon Jennifer Karlsson och hennes sambo tyckte att det skulle bli lite småtråkigt att fira jul bara de två. Så efter lite efterforskning landade de i att bjuda släkten på julfrukost i Ryssbergens naturreservat.

– Egentligen kom vi på idén redan förra året men då var det risk för regn så vi firade julafton hemma hos min mamma som vi brukar. I år är vi ute vare sig det är regn eller inte, berättar hon när SVT ringer upp några dagar innan julafton.

Mormor, 77 år, ska följa med

Att valet föll på just Ryssbergen berodde på att skogsområdet är lättillgängligt så att Jennifers mormor, som är 77 år gammal, kan följa med. Dessutom har reservatet ett område med två öppna vindskydd där man kan gömma sig från regnet.

– Det blir gröt och glögg, lite smörgås och pepparkakor. Så juligt som möjligt utan att behöva släpa allt för mycket. Och så har jag sagt till alla att det är kläder efter väder.

Hoppas på en ny tradition

Förslaget att fira in julen utomhus togs inte glatt emot av varenda familjemedlem, men när valet stod mellan ett utomhusfirande och att inte ses alls tackade precis alla ja.

– Det kanske blir en tradition. Jag vill ju vara en friluftsmänniska även om jag inte är det. Det här kanske blir en start, säger Jennifer Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.