Flens kommun har vunnit en konsert med musikgruppen Panetoz. Foto: TT

Flen bäst i landet på att plocka skräp – prisas med konsert

Publicerad

Flen är den kommun i landet som är bäst på att plocka skräp, kommunen kammade hem en förstaplats i årets upplaga av Skräpplockardagarna som arrangeras av Håll Sverige Rent.

– Det har varit ett stort engagemang i kommunen så det känns väldigt bra, säger Håkan Bergsten, kommunchef i Flens kommun.

Av totalt 10 finalister toppade Flen listan i kommuntävlingen. Enligt kommunchefen har Flen haft större fokus på hållbarhetsfrågor under året.

– Det har varit en medveten satsning på förskolor och grundskolor, det är viktigt att tidigt lära barnen att man inte ska kasta skräp och det är viktigt att skapa en medvetenhet i unga år, säger han.

Skräplockardagarna samlade över 700 00 personer runt om i landet och drygt 600 000 var barn. Förutom äran vann Flens kommun en konsert med musikgruppen Panetoz.

– Vi ska fortsätta att göra bra resultat. Det här är också en uppmaning till andra sörmländska kommuner att försöka ta förstaplatsen från oss, säger Bergsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.