Kungen uppvaktades av Flens världsorkester på Stenhammar, där han firade tillsammans med drottning Silvia och prinsessan Birgitta. Foto: Richard Collsiöö

Flens världsorkester överraskade kungen på födelsedagen

Uppdaterad
Publicerad

Kung Carl Gustaf firade sin 74-årsdag på Stenhammars slott i Flen. Då överraskades han av Flens världsorkester som sjöng ”ja må han leva” på slottets gårdsplan.

Det traditionsenliga födelsedagsfirandet på borggården vid Stockholms slott ställdes in på grund av coronapandemin.

Kungaparet tillbör riskgruppen för coronaviruset då de är över 70 år och har flyttat ut till Stenhammar. Där arbetar de hemifrån och upprätthåller sina kontakter via digitala kanaler.

Drottning Silvia såg ändå till att kungen blev firad med sång och musik, och bjöd in Flens världsorkester som uppvaktade kungen på valborgsmässoaftonens eftermiddag.

Hoppas på ny integrationsfest

Det var inte första gången den hyllade orkestern besökte Stenhammar. I somras bjöd kungen in till integrationsfest på slottsgården där världsorkestern höll konsert.

Och kungen sa under födelsedagsfirandet att han hoppas kunna genomföra festen även i år, men att det så klart är osäkert hur det blir med det med anledning av coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.