Lutte Berg hoppas på en stor folkfest. Foto: SVT

För första gången på 20 år öppnas slottsparken upp för allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på 20 år kommer allmänheten kunna besöka slottsparken på Stenhammar i Flen. Det är kungen som bjuder in till en integrationsfest där det kommer att bjudas på mat från alla världens hörn.

– Kungen har varit väldigt engagerad, säger Lutte Berg, projektledare för Flen Världsorkester.

Söndagen den första september kommer allmänheten kunna besöka slottsparken. Kungen har i samarbete med Stenhammars godsförvaltning, Lida Gård och Flens kommun anordnat integrationsfesten ”Världens mat och musik på Stenhammar”.

– Alla är välkomna till en mat- och musikfest i integrationens tecken, vi tror att det kan bli en fantastisk dag, säger Lutte Berg.

Uppmaningen: Ta cykeln

Kungen och drottningen kommer att vara på plats och hälsa alla välkomna. Efter det kommer bland annat Flen Världsorkester och Silvertrion att uppträda.

– Vi hoppas att det här blir ett steg mot ett härligare Flen där folk från olika kulturer kan mötas och prata med varandra, säger han.

Arrangörerna kommer att ha plats för minst 500 bilar parkerade i området men uppmanar besökarna att ta cykeln eller promenera till slottsparken.

– Vi hoppas att vädret är med oss, säger Lutte Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.