Hör kommunalrådet Jari Puustinen, (M), om vilka områden i Eskilstuna det kan röra sig om.

Fler områden i Eskilstuna med krav på inkomst

Publicerad

Nu vill den styrande majoriteten i Eskilstuna utöka antalet områden i kommunen där krav på inkomst ska gälla för de som vill flytta till allmännyttans lägenheter.

– Jag tycker att det här är ett bra steg i rätt riktning för att minska segregationen och klyftorna i stan, säger kommunalrådet Jari Puustinen (M).

Det finns sedan tidigare tre områden i Eskilstuna med inkomstkrav och enligt den utvärdering som det kommunala bostadsbolaget, Kommunfastighet Eskilstuna, gjort upplevs det som lugnare sedan kraven infördes.

Kravet med inkomst från arbete, studiemedel eller pension gäller de personer som vill flytta dit och inte de personer som redan bor där.

– Det kan inte vara så att man kommer från en annan kommun till Eskilstuna och kan räkna med att man ta en lägenhet som betalas via ekonomisk bistånd. För vi ser att vi också har en del av det som kallas social dumpning och det är inte acceptabelt, säger Jari Puustinen, (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.