Region Sörmland bestämde att tio miljoner kronor skulle användas till sommarjobb för unga. Nu har satsningen förstärkts med ytterligare två miljoner kronor. Foto: Leonroa Toplica/SVT

Sommarjobbssatsning för unga förstärks med två miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Eftersom det kan vara svårare för ungdomar att hitta sommarjobb under pandemin bestämde Region Sörmland i maj att tio miljoner kronor skulle användas till att skapa sådana arbetstillfällen. Nu meddelar regionen att ytterligare två miljoner kronor skjuts till till sommarjobbskassan.

Pengarna har sökts av bland annat i båtklubbar, vägföreningar och kommuner.

Totalt 900 ungdomar i Sörmland har redan fått sommarjobb genom satsningen, berättar Ella Jansson, projektledare på Region Sörmland. Med det nya tillskottet tror hon att regionen kan möjliggöra ytterligare 200 jobb.

Men finns det tillräckligt många arbetsgivare som är intresserade av att söka bidraget?

– Ja det tror jag absolut. Det är några föreningar som hört av sig och frågat om det fortfarande går att söka. Det går också att söka i efterhand till jobb som redan påbörjats, säger Ella Jansson.

I klippet nedan berättar hon mer om syftet med satsningen (klipp från 6 juni).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.