Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kommunchef Anders Axelsson och säkerhetssamordnaren Göran Johansson om den senaste tidens hot mot kommunens verksamheter. Foto: Per Elfström/SVT

Flera hot på kort tid mot Gnesta kommun: ”En del tar väldigt illa vid sig”

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagen fick Frejaskolan i Gnesta ett brev med en tomhylsa, något som nu utreds som olaga hot mot grupp. Men hotet är bara ett av flera som Gnesta kommun och dess verksamheter mottagit den senaste tiden.

I oktober fick reningsverket ett liknande brev som skickades till skolan under måndagen, och i september fick kommunen ett brev som innehöll ett vitt pulver, något som visade sig vara vetemjöl. I Gnesta kommun har man mer och mer säkerhetstänk.

– Generellt är det så att vi pratar mer och mer säkerhetsfrågor i en kommun nu än vad vi behövde göra för säg 15-20 år sedan. Det gäller inte bara den här typen av händelse. Vi lägger mer resurser idag på säkerhetsfrågor av olika slag, säger kommunchef Anders Axelsson.

Någon oro att hoten ska leda till något konkret verkar dock inte ha infunnit sig ännu på kommunen.

– Jag är inte orolig för egen del eller för organisationens del, men givet händelser av den här karaktären så behöver man ändå vidta åtgärder och vara uppmärksamma, säger Anders Axelsson.

I klippet hör du kommunchef Anders Axelsson och säkerhetssamordnaren Göran Johansson om den senaste tidens hot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.