Frejaskolan i Gnesta.

Skola i Gnesta fick brev med tomhylsa – utreds som olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen fick Frejaskolan i Gnesta ett brev innehållande en tomhylsa. Det vill säga ammunition utan vare sig krut eller kula. Händelsen utreds som olaga hot mot grupp.

Enligt Gnesta kommun larmades polisen till skolan efter fyndet av brevet innehållande tomhylsan.

– Jag kan bekräfta att vi varit på plats och att vi tagit med oss föremålet. Händelsen har rubriceringen olaga hot mot grupp i nuläget, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Lektioner som vanligt

Polisens bedömning var att det inte förelåg något pågående hot mot skolan och att skolan därför inte behövde vidta några särskilda åtgärder.

Lektionerna fortsatte därför som vanligt på skolan, uppger Gnesta kommun på sin hemsida.

Flera hot

Den senaste tiden har Gnesta kommun fått motta flera olika typer av hot. I oktober fick reningsverket motta ett liknande brev som nu skickats till skolan. Och i september fick kommunen ett brev innehållande ett vitt pulver som visade sig vara vetemjöl.

Även andra underligheter har inträffat i kommunen och i början av förra sommaren borrade någon ett flertal hål i avloppsrör som var tänkta för upprustning av Gnesta kommuns VA-system.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.