Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Följ med till den nya skolan Forskaren i Eskilstuna som fått ”pedagogisk yta” på taket. Skolchefen Hans Ringström visar runt och berättar om skolbyggena som är på gång i Eskilstuna. Foto: Albin Aghamn

Över 1000 skolbarn i tillfälliga lokaler – nu är flera nya skolor på gång i Eskilstuna

Publicerad

Eskilstuna kommun får alltfler grundskoleelever och behöver bygga många nya skolor de kommande åren för att möta behovet. I nuläget är flera skolor på gång och en ny skola som fått mycket uppmärksamhet på förhand är Forskaren i Nyfors. Där förläggs en del av skolgården till taket.

I dag går över 1 000 skolbarn i Eskilstuna kommun i tillfälliga lokaler.

Istället för att få sin undervisning i klassisk skolmiljö går många barn istället i inhyrda barackliknande paviljonger eller i lokaler som kommunen har tillgång till.

En rad nya skolor

Men på sikt ska det bli ändring på det och Eskilstuna kommun befinner sig just nu i ett stort skolutbyggnadsprogram.

Nya skolor eller utbyggnader är på gång i Munktellstaden, Skiftinge, Skogsängen, centrum och i Nyfors där Forskaren byggs ihop med Lilla Björktorpsskolan.

Klar nästa år

Eftersom skolgården på markplan minskar och elevantalet ökar har man gjort taket till skolgård med undervisningsmöjligheter. Nästa termin kommer skolan tas i bruk.

I videoklippet: Vi besökte skolan tillsammans med grundskolechefen Hans Ringström som visade runt och berättade om planerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer