Ambulansen på plats vid olyckan vid Kjulaavfarten. Foto: Albin Aghamn

Flera trafikolyckor i Sörmland: ”Väldigt moddigt och halt”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen har det varit flera trafikolyckor runtom i länet. ”Det är moddigt och halt” säger Roger Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten.

En olycka inträffade vid klockan 08 på väg 53 vid avfartsvägen till Mosstorp i närheten av Malmköping. En personbil  åkte av vägen och hamnade upp och ner. Två personer lyckades ta sig ut ur bilen enligt polisen.

– Det är ingen som har skadats i olyckan. Det är väldigt moddigt och halt på vägarna, säger Roger Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten.

Enligt Trafikverket hade olyckan liten påverkan på trafiken.

Flera olyckor under morgonen

Strax innan klockan 07 på morgonen körde en bil in i ett vägräcke på E20, väster om Härad utanför Strängnäs. Polisen åkte till platsen. Ingen ska ha kommit till skada i samband med olyckan, och enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.

En halvtimme senare kom ytterligare ett larm om en trafikolycka. Även denna ska ha skett på E20, men vid Kjulaavfarten utanför Eskilstuna. Enligt polisen var två bilar inblandade i olyckan.

– Det var fyra personer inblandade, men ingen skadades, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.