En lastbil körde av på väg 55 mellan trafikplats Knäppinge och Norrsta i Strängnäs kommun. Foto: Pontus Stenberg

Flera trafikolyckor i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat gul varning för snö och plötslig ishalka i Sörmland. Något som syns på vägarna i länet.

Vid halv åtta körde en lastbil in i en annan lastbil på riksväg 56 mellan Eskilstuna och Kvicksund. En stund senare krockade två personbilar på Skogstorpsvägen i Eskilstuna. Enligt räddningstjänsten var ambulanspersonal på plats för att kontrollera personerna, men ingen ska ha varit allvarligt skadad.

Ungefär en halvtimme senare larmades räddningstjänsten till ännu en olycka i Eskilstuna. Denna gång på E20 vid Folkesta där åtta bilar var inblandade i en kökrock. Olyckan påverkade trafiken i båda riktningarna. Enligt polisen blev ingen skadad.

Polispatrull såg bil i dike

Vid 09:40 fick räddningstjänsten in ett larm om en bil som hade kört av vägen på länsväg 214 mellan Äs och Äsköping i Julita i Katrineholms kommun. En polispatrull såg en bil i diket och dirigerade om trafiken som påverkades av olyckan. Inga rapporter om personskador.

Strax innan klockan 11 körde en lastbil av väg 55 mellan trafikplats Knäppinge och Norrsta i Strängnäs kommun. Enligt räddningstjänsten är ingen person skadad men trafiken påverkas minst till klockan 15. Ett körfält är öppet och ett är stängt. Bärgare inväntas.

Åkte in i träd

Vid halv tolv-tiden fick en bil sladd och kanade in i ett träd på väg 555 söder om Katrineholm. Inga personskador har rapporterats.

Tio minuter senare körde en buss av vägen och hamnade i dike i Stallarholmen i Strängnäs kommun.

– Ingen person är skadad, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.